Hasper Natuursteen is gesloten vanaf 23 december 2024 t/m 6 januari 2025 wij wensen u alvast fijne feestdagen.

Vrijdag 13 december 2024 is Hasper Natuursteen om 13.00 gesloten i.v.m personeels uitje.

De soorten natuursteen waar Hasper mee werkt

Belgisch Hardsteen

  De steensoort waar wij bij Hasper veruit het meest mee werken is Belgisch hardsteen. Deze hardsteen wordt ontgonnen in het Belgische Henegouwen. Dit gesteente vindt zijn oorsprong in een overstroming van een deel van het België vasteland, miljoenen jaren terug. Je vindt daarom veel kleine fossielen van zeelelies, schelpen en koralen terug in dit gesteente.  Deze steensoort wordt al eeuwenlang gebruikt en is onder andere terug te zien in oude kathedralen en kerken.   Belgisch hardsteen is zeer veelzijdig en kan op veel verschillende manieren verwerkt worden. Hierdoor kan deze steensoort veel verschillende verschijningsvormen aannemen en past hij in veel verschillende projecten. Belgisch hardsteen heeft een mooie donkere, blauwe kleur en past zowel in klassieke, robuuste, landelijke als moderne interieurs door zijn veelzijdigheid in afwerkingen.   Belgisch hardsteen kan op bijna alle plaatsen in en om het huis gebruikt worden. Zo is het onder andere zeer geschikt voor gebruik in badkamers, voor tafelbladen, dorpels en aanrechtbladen. Ook buiten kan deze steensoort zeer goed gebruikt worden.

Marmer

Marmer, in het Oudgrieks marmaros genoemd, is een steensoort die al eeuwenlang gebruikt wordt. In de klassieke oudheid werd marmer vooral gebruikt voor de beeldhouwkunst, maar later werd deze steensoort ook steeds vaker gebruikt in bouwwereld.

Marmer is een steensoort die veel verschijningsvormen kent. Marmer is vaak wit of grijs, maar kan ook in het roze of zelfs in het rood voorkomen. In onze showroom kunnen we je verschillende soorten marmer laten zien.

Marmer wordt veel gebruikt in badkamers en meubilair, maar kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden op trappen en als gevelbekleding. Je kunt daarnaast ook kiezen voor marmeren tafel- en keukenbladen of bijvoorbeeld marmeren dorpels voor binnen.

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente, wat wil zeggen dat het ontstaan is door het ondergronds stollen van magma. Graniet is een zeer hard gesteente en daarom ook zeer veelzijdig. Het Nederlandse woord graniet komt van het Latijnse granus, dat korrel betekent. Dit verwijst naar het vaak korrelige uiterlijk van graniet.

Graniet is goed te herkennen aan de gespikkelde structuur en is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is graniet op allerlei manieren af te werken: van glanzend en glad tot dof en ruw. Omdat graniet een natuursteen is, is ieder project dat van graniet gemaakt is uniek.

Graniet is een slijtvast en vorstvrij gesteente dat door deze eigenschappen zeer geschikt is voor zowel buiten- als binnengebruik. Buiten wordt graniet vaak gebruikt voor trappen en gevelbekleding. Binnen zie je graniet vaak in de keuken, als aanrechtblad, maar ook vensterbanken en tafelbladen worden vaak van graniet gemaakt.

Leisteen

Leisteen is een steensoort die is ontstaan door een omvorming van kleisteen. Kleisteen is op zijn beurt weer ontstaan door kleilagen die in de loop van de tijd zijn versteend. In de groeve worden schollen van deze rotsen gespleten. Deze schollen, of scherven, zijn onregelmatig van vorm en worden later in onze werkplaats in vorm gezaagd.

Leisteen heeft altijd een zeer uniek patroon en je zult geen twee stukken leisteen vinden die er exact hetzelfde uitzien. Leisteen is een gemiddeld hard gesteente en is opgewassen tegen normale belasting. Je ziet leisteen vaak terug in vloeren, gevelbekleding en in haarden. Leisteen komt ook goed tot zijn recht in aquaria.

Kwartscomposiet

Kwartscomposiet is, in tegenstelling tot de eerder genoemde steensoorten, geen natuursteen. Kwartscomposiet noemen we een kunststeen, maar bestaat wel voor 95% uit natuursteen (voornamelijk graniet). Naast gemalen natuursteen bestaat kwartscomposiet uit hars en kleurstoffen. Deze bewerking maakt kwartscomposiet oersterk en slijt- en krasvast. Doordat deze steensoort kunstmatig wordt gevormd en er kleurstoffen worden toegevoegd, is hij verkrijgbaar veel verschillende kleuren.

Kwartscomposiet heeft daarnaast nog meer prettige eigenschappen. Zo is het kleurvast, bestand tegen vorst en corrosie, is het waterafstotend en zeer hygiënisch. Tot slot is kwartscomposiet zeer onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te houden.

Kwartscomposiet is multifunctioneel en onder andere toepasbaar in de keuken (als aanrechtblad), de badkamer (als bijvoorbeeld wasbak, planchet of wandbekleding) en in de woonkamer (als bijvoorbeeld vensterbank).

Dekton

Dekton is een zeer compacte kunststeen, wat ervoor zorgt dat deze steensoort geen vloeistoffen doorlaat en erg hard is. Dekton wordt gemaakt door de metamorfe veranderingen van de natuur na te bootsen in een korte tijd. De grondstoffen voor Dekton worden fijngemalen, vermengd met pigment en vervolgens met grote druk samengeperst. Tot slot wordt het geheel op 1200 graden celsius gebakken in een oven. Het eindresultaat is een zeer harde en multifunctionele kunststeen.

Niet alleen is Dekton zeer hard en laat het geen water door, maar het heeft nog veel meer fijne eigenschappen. Dekton is bijvoorbeeld vlek- en krasbestendig. In de keuken is het geen probleem om een warme pan op een aanrechtblad van Dekton neer te zetten, deze kunststeen kan daar goed tegen. Omdat Dekton niet poreus is, is het ook nog eens een zeer hygiënische kunststeen. Daarnaast is deze steensoort zeer geschikt voor buitengebruik, door zijn vorst- en dooibestendigheid.

Dekton is een multifunctionele kunststeen die onder andere te gebruiken is in de keuken, in open haarden, in de badkamer of als vensterbank.

Keramiek

Keramiek is een zeer veelzijdig en sterk materiaal dat tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt in en om het huis. Keramiek is er in veel soorten en maten, maar wordt altijd gemaakt van minimaal twee elementen die verhit worden terwijl ze onder hoge druk staan. Keramiek is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en er is altijd een kleur beschikbaar die goed past bij jouw project.

Keramiek is een gladde kunststeen die erg sterk is en onderhoudsarm. Door de hoge dichtheid van keramiek laat het geen water door en is het zeer hygiënisch. Op een keramieken aanrechtblad kun je gerust een hete pan zetten zonder dat die sporen op het blad achterlaat. Keramiek is daarnaast vlekbestendig en kras- en vormvast.

Keramiek is zeer veelzijdig en eigenlijk overal in het huis te gebruiken, denk hierbij onder andere aan aanrechtbladen, open haarden, vensterbanken, wasbakken, tafelbladen en nog veel meer.